avagy mire jó az a rengeteg szemét otthon

Törölköző selejtezés

2015/05/05. - írta: Recycling.Blogger

furdoszivacs.jpg

Minden mosásnál elhatározom, hogy kiselejtezem a régi, szakadt, kemény, fakó, szürke törölközőket.
Még mindig nem jutottam el addig, hogy az összeset átnézzem, de már megvannak a terveim.

A kemény, de még használható darabokat belehet áztatni ecetes vízbe, ami feloldja az anyagba beleszáradt vízkövet és egyéb mosószermaradékot, majd be kell tenni a mosógépbe egy öblítőprogram erejéig. Én a gépbe is teszek egy kis ecetet (kb. 1 dl-t), hogy biztos legyen a siker. Ecet szaga lesz amíg meg nem szárad, de utána egyáltalán nem.

A szakadt darabokból én valószínűleg mosható pelus betétet fogok varrni és nyálfogó kendőt a csöppségemnek, illetve az is eszembe jutott, hogy kiváltom a fürdőszobai, a WC-ben lévő (esetleg a mosogatáshoz használt) szivacsokat. Ezek mosás után újra használhatók, de a hatékonyságára még kíváncsi vagyok. Terveim szerint nem kell más hozzá, csak egy tüll zsákocska (ez valamennyire dörzsi funkciót is ellát) és az olló, amivel méretre vágom. (varrógéppel érdemes a szélét beszegni, mert mosás közben biztos foszlani fog). (Pár hónap múlva erre még visszatérek. Akkor már biztos lesz eredmény.)

Gyűjtöttem még pár ötletet, hátha ti is kedvet kaptok!
A legtöbbhöz sajnos szükség van varrógépre vagy egy ügyes varró-kézre. :-)

Lehet használni puff tömésre (a babzsákfotelünkbe én nagy előszeretettel tömködöm bele a már nem használt, szakadt ruhákat, amit már biztos, hogy nem jó semmi másra. A különbség itt az, hogy ezeket a törcsiket ki is lehet venni, ha mégis szükség van rá.)

 

puff.jpg

Ha nincs varrógépetek és nem szerettek varrni, akkor készíthettek ilyen hengerpárnát varrás, ragasztás és egyéb fene nélkül:

parna.jpg

Kutyásoknak "műcsont"

dog_csont.jpg

Szappan "csúszásgátló":
(Ezen a linken találtok még pár ötletet. Van amit nagyon jónak tartok, de van amelyikkel kapcsolatban vannak kétségeim.)

whimsy-love_com.jpg

  Fürdőszobai tároló:

tarolo.jpg

Ha ilyen szögletes felmosót használtok, akkor olcsón meg tudjátok oldani a mop utánpótlást:

felmoso.jpg

Ez pedig a varrás nélküli, inkább kolis verzió, bár hatékonyságát tekintve legalább olyan jó, mint az előző. :D

mop2.jpg

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hasznositsd.blog.hu/api/trackback/id/tr677432076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása