avagy mire jó az a rengeteg szemét otthon

Készítsünk rózsagyöngyöt!

2015/07/16. - írta: Recycling.Blogger

Legalább egy hónapja készülök rá, hogy kipróbáljam ezt a receptet, de még mindig csak a fagyasztóig jutottak el a rózsaszirmaim.
Sebaj! Leírom hogy kell elkészíteni, hátha ti gyorsabbak vagytok nálam és megírjátok hogy sikerült!

Tehát!
Szüreteljük le a rózsa szirmait, amikor szép, száraz idő van. (A legillatosabb akkor, amikor már teljesen kinyílt, bár én kaptam a múlt héten egy teljesen elszáradt, elvirágzott rózsát, aminek még mindig volt illata, úgyhogy csak serényen szagolgassatok és szüreteljetek!)
A recept írója szerint minimum egy fél szatyornyi szirom kell egy gyöngysor elkészítéséhez, és én elhiszem neki.

A gyöngyök készítéséhez a legjobb friss szirmokat használni, de jól használható a fagyasztott is. Száraz szirmok felhasználásánál azonban elképzelhető, hogy illóolajat kell a keverékhez adni.

És a recept (most érthetitek meg, hogy miért nem sikerült még elkészítenem.):
Tegyük egy edénybe a rózsaszirmokat, öntsünk rá egy kevés vizet és lassú tűzön fonnyasszuk meg.
Hagyjuk kihűlni, majd tegyük bele egy mixerbe és mixeljük össze alaposan.
Ezután ismételjük meg ezt a műveletet még sokszor. Nagyon sokszor. Annyira sokszor, hogy egészen finom, paszta állagú krémet kapjunk. Ezután kb. 3 napon keresztül, napi kétszer fél órán keresztül pároljuk, hogy a végén egy egészen sötét, szinte fekete, agyag-szerű krémet kapjunk.
Ezután lehet formázni és szárítani.
Szárítás közben a gyöngyök zsugorodnak, úgyhogy készítésükkor ezt vegyük figyelembe. Van, hogy a feleakkora lesz, mint eredetileg volt. Lyukakat lehet bele fúrni száradás után, de talán egyszerűbb közvetlenül formázás után, amikor még puha az anyag.

Az eredmény, ha jól csináltátok, rózsa illatú marad évekig.

Jó kísérletezést!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hasznositsd.blog.hu/api/trackback/id/tr577628840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása